Ali B komt met vier nieuwe albums
20 november 2020

Ali B komt met nieuwe muziek. Momenteel werkt hij aan vier nieuwe albums die in het begin van 2021 uit moeten komen. In november 2016 bracht hij zijn derde album uit.

De vier nieuwe albums zijn gebaseerd op bestaande playlists van Spotify. De 'Woordenschat-playlist' is een lijst met alleen maar hiphop nummers. “Daarmee kan ik helemaal losgaan. Met raps en stoerdoenerij'', aldus de rapper tegenover het AD. Het tweede album is allemaal Nederlandse muziek, afgeleid van 'Je moerstaal'. Daar zijn onder andere nummers van Pjotr, Maan en Snelle in te vinden. De 'Shisha Lounge Playlist' heeft hij gebruikt voor het derde album. Dat is een playlist met Reggeaton en rap. Nu staan er bijvoorbeeld de nummers Lemonade van Internet Money en Rover van S1mba in. En het vierde bestaat uit vrolijke dans en liefdesliedjes zoals Enrique Iglesias dat kan maken. Deze nummers zijn gemaakt op de 'La Vida Loca-playlist'. “Ik ben er heel erg blij mee. Ik ben weer terug waar het voor mij begon: muziek maken voor de lol.”

Na het laatste album Een klein beetje geluk heeft Ali niet stil gezeten. Zo bracht hij in 2018 de single Meli Meli uit samen met Ronnie Flex. Ook was hij op televisie te zien in zijn programma Ali B op volle toeren. Daarin zong hij onder andere samen met Mula B het nummer In Nije Dei van Syb van der Ploeg. Ook is hij te zien in het achtste seizoen van The voice of Holland, waar Ali als langstzittende coach nog in zit.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK