Artiesten krijgen ‘groene eisen’ lijst aangereikt om duurzaam te gaan touren
21 april 2021

In de muziekwereld willen ze meer aan duurzaamheid gaan werken. UIMA bracht daarom woensdag een basislijst met ‘groene eisen’ die artiesten na de pandemie kunnen voorstellen als zij ergens optreden.

De UIMA, een organisatie van muziekagentschappen die 500 Nederlandse artiesten vertegenwoordigt bracht de actie in Nederland woensdag in Trouw. "Een volledig groene tour bestaat niet", zegt Jop Verberne namens UIMA. "Reizen heeft klimaatimpact, zeker vliegen."

Op de lijst staan ideeën als boxen op groene stroom, veganistisch eten, en een verbod op plastic polsbandjes en wegwerpspullen rond evenementen.

Zij zeggen als ze zich iets meer inzetten touren veel duurzamer en groener kan. "Door goede planning kan een muzikant soms net die internationale trein nemen, of gebruikmaken van een elektrische taxi."

Met de lijst wil UIMA een handvat bieden voor het touren, zodat er een bijdrage aan een duurzamere industrie geleverd kan worden. Doordat veel artiesten tijdens de coronacrisis minder druk waren is de interesse voor duurzaamheid in de muziekindustrie gegroeid.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK