Coronatestconcert voor 1.300 mensen in Ziggo Dome
4 februari 2021

In de Ziggo Dome kunnen coronatestconcerten per liveconcert door 1.300 mensen bezocht gaan worden. Het publiek wordt verdeeld over zes ‘bubbels’, dat verteld Dimitri Bonthuis van stuurgroep Fieldlab tegen Het Parool.

Iedere tribune heeft een andere indeling. “We vullen er een op volgorde van binnenkomst van boven naar beneden, van links naar rechts en bij een volgend vak laten we de mensen het stoeltje gewoon zelf opzoeken dat op hun kaartje staat.” Bij een ander vak mogen de mensen naar binnen via het dambord principe. Ook zitten mensen uit hetzelfde huishouden bij elkaar en wordt er naast hen een stoel leeg gelaten.

Op de ene tribune zitten 250 mensen tijdens het concert continu op hun stoel. Op een andere tribune mogen 250 mensen tijdens het concert staan en alleen voor hun eigen stoel meedansen. Achter in de zaal zal een viptribune met 50 mensen zijn, waar zij vrij mogen dansen en lopen.

Daarnaast zullen er nog drie sta-vakken zijn met 250 mensen. “In het ene vak staan cirkels op vaste plekken, in het tweede staan drie mensen per vierkante meter, zoals we gewend waren. Het derde vak zit ertussen in: meer ruimte is beschikbaar."

Met camera’s wordt vastgelegd hoeveel contactmomenten er zijn en hoe die van elkaar verschillen.

De concertgangers mogen tijdens de optredens naar het toilet en naar de horecagelegenheden.

Wanneer de concerten plaatsvinden en welke artiesten gaan optreden is nog niet bekendgemaakt.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK