De Jonge vraagt om geen dance events meer te organiseren
14 september 2021

Binnenkort mogen evenementen zonder vaste zitplaatsen weer, maar door Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, is gevraagd om er geen dansevenement van te maken.

De evenementen zijn met de nieuwe versoepelingen toegestaan met 75 procent zaalcapaciteit. MOJO-directeur Ruben Brouwer vertelde gisteren in Op1 dat het kabinet niet met een uitleg kan komen waarom de regel van 75 procent publiek wordt aangehouden.

Ook zei Brouwer dat het kabinet weet dat met 75 procent bezetting geen goed evenement neergezet kan worden. Voor de evenementenbranche is het moeilijk om met zo weinig materiaal en bezetting geld over te houden. Met de huidige coronaregels moet MOJO veel concerten afzeggen.

Onbegrip

MOJO- directeur Brouwer begrijpt niet waarom het demissionaire kabinet de evenementen sector zo belemmert. “Er is aantoonbaar bewezen dat het risico bij een concert of evenement kleiner is dan dat mensen thuis vrienden uitnodigen.”

Vanavond wordt tijdens de persconferentie nieuwe versoepelingen aangekondigd. De versoepelingen zullen dan 25 september in gaan. De anderhalve meter verdwijnt waarschijnlijk en ook komt er een verplicht coronatoegangsbewijs in de horeca en de kunst- en cultuursector.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK