Eurosonic Noorderslag is in 2021 helemaal online te volgen.
10 november 2020

In 2021 krijgt het festival Eurosonic Noorderslag een digitale versie. De conferentie en het festival zullen van 13 tot en met 16 januari plaatsvinden.

Het Groningse festival dat altijd in januari is, heeft bekend gemaakt dat het dit jaar digitaal zal zijn. Zo zegt ESNS op hun website: “Ingegeven door de huidige veiligheidsmaatregelen, is het organiseren van een fysieke variant niet langer haalbaar”. De online variant biedt veel nieuwe mogelijkheden om te netwerken en ook heeft het programma nu een groter bereik door de onlinekanalen en mediapartners. Daarmee wordt de missie van ESNS nagestreefd: het promoten en rondgaan van nieuwe Europese muziek.

De gevolgen van de corona pandemie zijn groot voor de muzieksector. Het stil leggen van het live-programma op de hele wereld betekent dan ook een enorm grote klap voor iedereen die werkzaam is in de live muzieksector. “Daardoor is de behoefte om bij elkaar te komen groter dan ooit”: zegt het showcasefestival. Het thema van de online conferentie is ‘The road to recovery’ waar ESNS vertrouwen terug wil winnen, de crisis weerstand wil bieden en wil helpen aan de nieuwe toekomst voor Nederlandse en Europese popmuziek.

Met als kers op de taart heeft het Noorderslag festival altijd op vrijdag de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards. Vorig jaar wonnen onder andere Meduza, girl in red en Flohio. De 21-jarige singer-songwriter NAAZ won vorig jaar the public choice award. Als je wilt weten wie er dit jaar winnen, moet je een onlinekaartje kopen en genieten.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK