Gisteravond zijn de Grammy’s uitgereikt
15 maart 2021

Zondagavond werden een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld weer uitgereikt. De Recording Academy reikt elk jaar de Grammy’s uit.

Harry Styles opende met Watermelon Sugar en won met hetzelfde lied in de categorie beste solo-optreden in het genre pop.

Beyoncé kreeg een Grammy in de categorie Beste R&B-uitvoering voor het nummer Black Parade, de prijs voor Beste Muziekvideo voor de videoclip van Brown Skin Girl en voor Beste Rap nummer en Beste rap-uitvoering. Daarmee heeft de zangeres nu 28 Grammy’s en dat is een record. Ze is nu de vrouwelijke artiest met de meeste Grammy’s op haar naam.

Taylor Swift won met haar album Folkore de Grammy voor beste plaat van het jaar. Met deze award is Taylor de eerste vrouw die deze prijs drie keer heeft gewonnen. Die Grammy wordt gezien als de meest indrukwekkende van de Grammy Awards.

De Grammy voor beste nieuwe artiest ging naar rapper Megan Thee Stallion. Zij won ook een award voor haar rap op de remix die ze met Beyoncé maakte van de hit Savage.

Billie Eilish en H.E.R. ontvingen voor hun nummers Everything I Wanted en I Can’t Breathe de Grammy voor Record of the Year.

Billie won voor het zingen van Everything I Wanted de prijs. Dat nummer schreef ze samen met haar broer Finneas.

Artieste H.E.R. schreef en zong voor haar nummer I Can’t Breathe zelf. De gebeurtenissen rond de dood van George Floyd inspireerde haar daarvoor.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK