Taylor Swift door de AMA’s verkozen tot beste artiest van het jaar
24 november 2020

Taylor Swift heeft zondagavond bij de American Music Awards de prijs voor beste artiest van het jaar gewonnen. Daarmee heeft ze nu in totaal 32 American Music Awards gewonnen.

De artiest, die als enige vrouw genomineerd was in deze categorie, versloeg Justin Bieber, Roddy Ricch, Post Malone en The Weeknd. Ook won Swift met Cardigan de award voor beste muziekvideo en ontving zij een beeldje in de categorie favoriete vrouwelijke pop- of rockartiest. Justin Bieber won de award voor de mannelijke pop- of rockartiest. De awards voor beste rap- en hiphop-artiesten werden ontvangen door Nicki Minaj en Juice Wrld. Doja Cat werd uitgeroepen tot de beste nieuwe artiest.

De prijs voor het beste pop/rock-album ging Taylor aan haar neus voorbij, want die werd gewonnen door Harry Styles met zijn album Fine Line. In de catogorieën van beste nummers won Don’t Start Now van Dua Lipa de award van de pop/rock. Cardi B en Megan Thee Stallion kregen voor WAP de award voor rap/hiphop. Dan+Shay en Justin Bieber voor 10,000 Hours kregen de country award. The Weeknd ontving voor Heartless de prijs voor beste soul/r&b.

De American Music Awards waren in Los Angeles met een klein publiek. The Weeknd en Justin Bieber kwamen zelf hun awards ophalen. Anderen ontvingen hun prijs via een videoverbinding.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK