Tomorrowland en Pukkelpop gaan door
11 mei 2021

De Belgische zomerfestivals Pukkelpop en Tomorrowland gaan dit jaar door met vijf- tot tienduizend festivalgangers per evenement, dat besloot het Overlegcomité van de Belgische regering vandaag. De festivals vindenplaats als de coronacijfers het dan toelaten. Ook moeten te bezoekers een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test kunnen tonen.

Dat de festivals en andere evenementen weer door kunnen gaan vanaf 13 augustus is een van de stappen van het ‘zomerplan’ van het Overlegcomité.

De cafés en restaurants mogen vanaf 9 juni binnen weer open, net zoals de bioscopen, theaters, fitnesscentra, casino’s, bowlings en het kermis. Dan mogen belgen ook vier mensen van buiten hun gezin op bezoek krijgen en een keer in de week mogen zij op kantoor werken.

De nieuwe beslisdagen zijn eind juli, half augustus en 1 september voor verdere versoepelingen tot aan het eind van de zomer. De ontwikkeling van de vaccinatiecampagne en de drukte op de intensive care zijn beslissend voor het volledig afschaffen van de maatregelen.

Pukkelpop staat nu gepland voor 19 tot en met 22 augustus en Tomorrowland voor de weekenden van 27 tot en met 29 augustus en van 2 tot en met 5 september.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK