Vandaag kan je stemmen!
17 maart 2021

Het is vandaag verkiezingsdag. De dag dat jij jouw stem kan laten horen en dat is belangrijk.

In heel Nederland zijn 9200 stembureaus geopend. Op jouw stempas staat het stemlokaal stemlokaal dat het dichtst in de buurt van jouw huis is.

De stemlokalen zijn net als andere jaren tot 21.00 geopend. Je kunt stemmen zo lang je voor 21.00 in de rij staat. Omdat de stemlokalen open zijn tot 21.00 is er een uitzondering op de avondklok gemaakt. Als je politie tegenkomt wanneer je naar huis gaat, hoef je alleen te zeggen dat je ben wezen stemmen.

Er zijn ook bijzondere plekken waar je kan stemmen zoals een museum of een poppodium. Alleen als die niet in jouw gemeente zijn, had je dat van tevoren moeten aanvragen.

Naar het stemlokaal moet je je stempas en een identiteitsbewijs - paspoort, rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart - nodig. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Op de achterkant van je stempas zit een volmachtbewijs. Daarmee kan je iemand machtigen. Zelf moet je je handtekening zetten en daarna laat het volmachtbewijs verder invullen door degene die je machtigt.

De kiesraad publiceert 26 maart de definitieve verkiezingsuitslag.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK