Volgend jaar is het Eurovisie Songfestival in Italië
23 mei 2021

Met Zitti e Buoni van Maneskin heeft Italië de 65e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Juangu Macrooy werd met Birth of a New Age 23e.

De Italiaanse band stond al hoog in de Spotify lijst en de bookmakers hadden de winst van Italië ook verwacht. De eerste reactie van Italië: “Rock-‘n’-roll never dies”.

Met alleen de jurypunten leek de winst naar Zwitserland te gaan, maar dat veranderde na de publieke stemmen, waar Italië er 318 van won. Italie ontving ook 206 punten van de jury, wat samen met de publieke stemmen een totaal van 524 werd. Frankrijk werd tweede met in totaal 499 punten, Zwitserland werd derde met 432 punten.

De eerste twaalf punten werden door Israël gegeven aan Zwitserland, dat land eindigde aan het einde van de juryvoting ook als eerste. Romy Monteiro deelde voor Nederland de twaalf punten aan Frankrijk uit.

Juangu ontving de eerste punten van de Oostenrijkse jury.

Nederland won in totaal elf punten van de jurypunten, maar geen punten van het publiek. Het Verenigd Koninkrijk kreeg helemaal geen punten. Duitsland en Spanje kregen ook geen punten van de mensen thuis.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK