Waarom je niet in Nederland naar een festival kunt en in België wel
31 augustus 2021

Waarom kunnen grote festival in België wel door gaan en hier in Nederland niet? Wij van ZTACK leggen het je uit.

Vanaf 13 augustus zijn massa-evenementen met 75.000 bezoekers toegestaan in België. Het publiek moet dan wel twee weken volledig gevaccineerd zijn, een negatieve PCR-test hebben of genezen zijn van een coronabesmetting.

Om de samenleving te heropenen hadden ze in België een stappenplan, vergelijkbaar met het Nederlandse stappenplan. Zo waren er ongeveer 30 testevenementen, kwam het Corona Safe Ticket (de Belgische Coronacheckapp).

Tijdens de indoor evenementen worden in België CO2-meters geïnstalleerd. Als de ppm-norm van 900 wordt overschreden, moeten de organisaties maatregelen nemen. De discotheken blijven na de invoering wel nog steeds gesloten.

Om bij een festival binnen te komen moet je het Belgische COVID-19 Safe Ticket tonen, dat aan geeft of je gevaccineerd, een negatieve PCR-test hebt of genezen bent van een coronabesmetting.

De organisatiemoet de toegang stromen voor en na het evenement beheren. Zo moeten festivals soms een testlocatie met aansluitend vervoer regelen. Daarnaast hadden de Belgen veel geleerd van het openingsweekend in Nederland. Gevaccineerd dachten gelijk na een vaccinatie te kunnen feesten, er werd gefraudeerd met de digitale testbewijzen en de ventilatie werd in Nederland losgelaten.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK