We mogen weer iets meer!
17 november 2020

Tijdens de persconferentie vanavond is er bekend gemaakt dat de extra strenge maatregelen weer voorbij zijn. Maar wat is er nu dan weer allemaal anders?

Vanaf morgenavond om 24.00 gaan de musea, theaters, casino’s, bioscopen, pretparken, dierentuinen, zwembaden en bibliotheken weer open. Maar dat is niet het enige wat weer mogen doen. We mogen met nu met drie mensen binnen afspreken en buiten met vier personen. Ook mag je nu sporten individueel of in een team met maximaal vier mensen.

Deze veranderingen klinken misschien nog niet als meer vrijheid, maar alle kleine beetjes helpen. Iets wat het ‘oude’ normaal sneller terug kan brengen is een vaccin. Zo maken de bedrijven Pfizer en farmaceut Moderna al veelbelovende vaccins. In de persconferentie zei Hugo de Jonge: “De kranten stonden bol van bemoedigende berichten over vaccins, die komen steeds dichterbij. We hebben afspraken gemaakt met zes ontwikkelaars, we wedden op meerdere paarden tegelijkertijd. Maar we kunnen die pas inzetten als de testfasen goed doorlopen zijn en als blijkt dat de vaccins effectief en veilig zijn. Dan zouden de eerste inentingen al in de eerste maanden van 2021 kunnen plaatsvinden.”

Festivals, poppodia en clubhouders willen als het vaccin er is, dat zij onderscheid kunnen maken tussen wie het vaccin heeft en wie het vaccin niet heeft. Dat meldt de vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals aan Trouw. Zij kijken ook naar mogelijkheden om mensen die niet gevaccineerd zijn te weigeren en zo kunnen festivals weer opengaan en podiums geopend worden: “Om te kunnen blijven bestaan is het belangrijk dat er weer iets meer kan.” Bioscopen, theaters en stadions mogen hier al wel mee gaan experimenteren van de overheid als het vaccin er is. Om experimenten te doen met hun bezoekers moeten de besmettingen dan de aankomende tijd wel afnemen.

Kortom je hebt binnenkort weer meer plekken om met je vrienden, vriendinnen, studiegenoten of misschien wel je date naar toe te gaan. Al blijft voor nu het advies ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ gelden.

Elvira Baan
De copywriter van ZTACK. Zij zorgt voor jouw muziek nieuwtjes en fotoshopt voor de insta van ZTACK.
Reacties
Shuffle Your Day
ZTACK