Artiesten moeten 5 miljoen streams hebben om minimumloon te krijgen

Sinds Napster in de late jaren 90 verscheen, en daarmee de manier veranderde waarop artiesten geld verdienen, is er een voortdurende strijd tussen technologie en inkomsten in de muziekindustrie.

Een recent onderzoek onthult hoe moeilijk het is voor onafhankelijke artiesten om van hun muziek te kunnen leven. Volgens het rapport moeten ze minimaal 5 miljoen streams halen om het minimumloon te verdienen. Onafhankelijke artiesten krijgen €2,74 ($3) voor elke 1.000 streams op populaire platforms.

De inkomsten in de muziekindustrie zijn een veelbesproken onderwerp. Grote artiesten verkopen nu hun catalogi voor miljoenen dollars, terwijl nieuwe artiesten zich aanpassen aan veranderingen. Platforms zoals Spotify veranderen prijsmodellen, wat in 2023 resulteerde in een twee procent daling in uitbetalingen. De moeilijkheid voor artiesten om van hun werk te leven wordt verder vergroot door het vertrek van de Spotify CEO, die kort nadat hij zijn aandelen voor $9 miljoen verkocht, aankondigde volgend jaar af te treden. Ondanks variërende tarieven van streamingplatforms lijkt de weg naar een levensonderhoud als onafhankelijke artiest steeds zwaarder.

Over ZTACK

ZTACK verrast jou met de beste muziek, reclamevrij en zonder gelul! Bij ZTACK hoor je niet elke dag dezelfde playlist, maar word je de hele tijd verrast met de beste tracks van nu én de afgelopen 10 jaar. Luister en beleef de sickste throwback naar de tracks waar jij hard op ging!

Luister ZTACK

Volg ons

© 2024 ZTACK, een samenwerking tussen Radiocoach en De Radiofabriek.

Website ontwikkeld door Realify

ZTACK - Shuffle Your Day
Shuffle Your Day
ZTACK