Iraanse techno muzikant opgepakt voor het maken van muziek

In het bruisende Midden-Oosten staat Ali, alias alipink, aan het roer van Techno Tehran Records, waar traditionele en moderne muziekstijlen samenkomen. Maar Ali's muzikale reis is allesbehalve makkelijk.

Hij is dol op elektronische muziek, maar in Iran vinden sommigen dat niet cool. De politie viel zijn huis binnen, pakte hem op, nam zijn spullen in beslag, en stopte hem twee weken in de gevangenis. Nu is Ali vrij, maar er hangt nog steeds een zware boete boven zijn hoofd - een boete van $10.000, gewoon omdat hij zijn passie volgt.

De overheid probeert niet alleen Ali het zwijgen op te leggen; ze hebben ook zijn Instagram-account gesloten en beschuldigen hem van criminele activiteiten. Dit gaat niet alleen over Ali, maar ook over zijn muzieklabel en andere artiesten die hierdoor geraakt worden.

Ali roept de wereld op om te begrijpen wat er aan de hand is. Hij staat niet alleen; veel jonge mensen in Iran houden van elektronische muziek maar worden onderdrukt.

Over ZTACK

ZTACK verrast jou met de beste muziek, reclamevrij en zonder gelul! Bij ZTACK hoor je niet elke dag dezelfde playlist, maar word je de hele tijd verrast met de beste tracks van nu én de afgelopen 10 jaar. Luister en beleef de sickste throwback naar de tracks waar jij hard op ging!

Luister ZTACK

Volg ons

© 2024 ZTACK, een samenwerking tussen Radiocoach en De Radiofabriek.

Website ontwikkeld door Realify

ZTACK - Shuffle Your Day
Shuffle Your Day
ZTACK